Gurmans — menas kurti skonį Menas kurti skonį
GURMAN'S kitose šalyse

Kava

Pupelių kava

Pupelių kava skirstoma pagal jos auginimo vietą (Pietų Amerikos, Kolumbijos ir kt.) bei rūšį (arabika, robusta). Pupelių savybės taip pat priklauso nuo to, kur auginami kavamedžiai: aukštumose ar žemumose. Arabika – ypač vertinama pupelių kava pasaulyje. Šios rūšies kavamedžiai auga kalnuose, o jų priežiūra reikalauja daug žinių bei patirties.

Pagrindinis kavos paruošimo etapas – skrudinimas. Kai žalias pupeles paliečia šis procesas, jos įgauna rudą spalvą, formuojasi kavos skonis, spalva, išsiskiria aromatas. Nuo kepinimo laiko ir temperatūros priklauso kavos paskrudinimo laipsnis (švelnus, vidutinis, tamsus ir labai tamsus).
Tamsiai paskrudinta kava, skirtingai nei lengvai, nesukels rūgštingumo.

Skrudintose kavos pupelėse yra mažiau kofeino (1-1,5%), nei neskrudintose (2%). Apie 80% iš šio kiekio patenka į kavos gėrimą. Kofeinas padidina budrumą, padidina fizinį aktyvumą.

Supreme pupelių kava - be kofeino, tad ja galima mėgautis bet kuriuo paros metu.

 
 

Susisiekite

UAB "Kavinuko prekyba"
Ateities g. 15, LT-08303 Vilnius
Tel. +370 52 796 741,
Faks. +370 52 796 745
El. paštas info@kavinukoprekyba.lt 

 

© 2002 - 2010 GURMANS™