Gurmans — menas kurti skonį Menas kurti skonį
GURMAN'S kitose šalyse

Kava

Malta kava

Prieš ruošiant kavą reiktų žinoti, kaip tinkamai ją sumalti. Svarbiausias dalykas kurio reiktų laikytis yra tas, kad malama kava negali per daug sušilti. Kitu atveju malta kava praranda savo gerąsias savybes: atsiskiria ir išgaruoja aromato eterinės medžiagos.

Kava pagal malimą skirstoma į dvi kategorijas. Plikoma kava yra stambesnio malimo, espreso kava skirta aparatams – smulkesnė (vidutinio malimo). Tikrajame itališkame espreso kavos puodelyje yra tik 20-30 ml gėrimo, bet jam paruošti sunaudojmama apie 50 kavos pupelių.

Smulkus kavos malimas, prilygstantis miltų pavidalui, naudojamas stipriai turkiškai, arabiškai ar graikiškai kavai ruošti.
Tirpi kava gaunama iš kavos ekstrakto, tačiau toks gėrimas nei skoniu nei kvapu neprilygsta kavai, kuri gaminama iš kavos pupelių.

Vakuuminė pakuotė išlaiko kavą visada šviežią. Panaudojus pirmą kartą maltą kavą iš tokios pakuotės, reiktų perpilti į hermetišką indą ir laikyti vėsioje, sausoje aplinkoje.

 
 

Susisiekite

UAB "Kavinuko prekyba"
Ateities g. 15, LT-08303 Vilnius
Tel. +370 52 796 741,
Faks. +370 52 796 745
El. paštas info@kavinukoprekyba.lt 

 

© 2002 - 2010 GURMANS™