Gurmans — menas kurti skonį Menas kurti skonį
GURMAN'S kitose šalyse

Kava

Kava

Kava - tai natūralus skrudintų ir maltų kavamedžio pupelių gėrimas, kurio skoniu mėgaujasi visas pasaulis nuo XVIII a. Pati kavos istorija prasideda nuo I a.pr.m.e. Kavamedis buvo aptikas Etiopijoje, Kefos regione. Tų apylinkių gyventojai nuskintus žalius kavamedžio vaisius sumaišydavo kartu su riebalais ir naudodavo kaip maistingumą, budrumą, jėgų suteikiantį produktą. Iš Kefos apylinkių kava paplito po visas arabų šalis. XII a. imtas gaminti gėrimas iš žalių kavos pupelių, kuris mažai priminė kavą, geriamą šiomis dienomis.. XIII a. pupeles pradėta džiovinti, malti, kepinti bei plikyti. Laikui bėgant šviežia kava imta mėgautis visuose Pasaulio kampeliuose.

Kavamedis auga daugiau nei penkiasdešimtyje pasaulio šalių. Kavos kokybei labai svarbu kur ji subrandinta - kuo aukščiau kavamedžiai auginami virš jūros lygio, tuo geriau išgaunama kavos kokybė. Yra daugiau kaip pusšimtis kavos rūšių, bet pačios pagrindinės yra dvi - tai arabika ir robusta. Arabika dėl sodraus skonio ir puikaus aromato pripažinta geriausia kava. O kava paruošta iš robustos pupelių turi daugiau kofeino, kartesnė, stipresnė, nors ir negali pasigirti stipriu aromatu. Ji paprastai naudojama tirpiai kavai gaminti ir maišoma su arabika.

UAB "Kavinuko prekyba" prekiauja aukščiausios kokybės kava Lietuvoje ir užsienyje. Tarp siūlomų kavų rasite aukščiausios rūšies Arabica ir Robusta espresso pupelių mišinį, kuris gaminamas maišant apie 10 rūšių kavos pupelių - Portioli Extrabar kava 1kg. Tai itališka kava, skrudinama pasitelkiant ilgametes itališkas kavos skrudinimo tradicijas. Ji pasižymi ganėtinai švelniu, bet kartu stipriu, intensyviu skoniu bei nepaparastai natūraliu kavos aromatu.

Skaniai bei kokybiškai kavai paruošti tereikia vadovautis žemiau nurodytomis taisyklėmis:
  •     indą kavos ruošimui visada laikykite švarų, o prieš naudodami jį sušildykite;
  •     naudokite tik šviežią vandenį;
  •     atminkite, kad kavos virinti nereikia (išskyrus turkišką kavą);
  •     niekada maltos kavos nenaudokite antrą kartą;
  •     venkite kavą laikyti termose ar ją šildyti;
  •     kad praturtintumėte savo skonio pojūčius, ragaukite kuo daugiau kavos rūšių - rasit sau tinkamiausią;
  •     ir pati svarbiausia taisyklė - suteikite sau džiaugsmo, skanaudami geros kokybės kavą!
Daugumai suaugusiųjų, pagrindinis kofeino šaltinis – kava. Kavos pupelėse yra kofeino, chlorogeno rūgšties, kalio, azoto junginiu, riebalų, mineralinių medžiagų ir kt. Kofeinas stimuliuoja fizinį aktyvumą, pagilina ir pagreitina kvėpavimą, normalizuoja sumažėjusį arterinį kraujospūdį. Dažnai klaidingai manoma, kad nestiprioje kavoje yra mažai kofeino. Kava be cukraus suteikia energijos, o su cukrumi - gerina nuotaiką.

Kava Gurmans SUPREME -  tai aukščiausios kokybės kavos pupelės. Jos yra be kofeino, todėl tinka mėgautis bet kuriuo paros metu. Kava yra švelnaus skonio ir aromato.

Akcentai:
  •     be kofeino;
  •     100 % arabika;
  •     švelnaus skonio ir aromato.
Mėgaukitės gera Gurman’s kava kasdien!
 
 

Susisiekite

UAB "Kavinuko prekyba"
Ateities g. 15, LT-08303 Vilnius
Tel. +370 52 796 741,
Faks. +370 52 796 745
El. paštas info@kavinukoprekyba.lt 

 

© 2002 - 2010 GURMANS™