Gurmans — menas kurti skonį Menas kurti skonį
GURMAN'S kitose šalyse

Arbata

Ulongo arbata

Ulongo arbatos pradininkai yra kinai, jų kalba „oolong“ reiškia „juodasis drakonas“. Ši arbatos rūšis yra žinoma ir vartojama tokiu pavadinimu jau keletą šimtmečių. Ulongas – labai kvapni arbata, kurios aromatas primena gerai prinokusį persiką.

Pagrindiniai auginimo regionai: ši arbata gaminama Kinijoje.

Arbatos gamyba: ulongas – tai dalinės fermentacijos lapelių arbata. Gaminant ulongo arbatą, surinkti arbatos lapai yra švelniai susukami, leidžiant svarbiesiems lapo syvams reaguoti su oru ir iš lėto oksiduotis. Kai lapai pasiekia norimą oksidacijos lygį jie pradedami kaitinti. Šis procesas vadinamas “kepinimu” ir būtent jis sustabdo oksidaciją. Po to lapai paskutinį kartą susukami ir tai yra jų galutinė forma.

Savybės ir poveikis: užpylus virintu vandeniu, arbatžolių pumpurėliai ir lapeliai visiškai išsiskleidžia, jų krašteliai yra tamsesni, nei lapo vidurys, kuris mažiau paveiktas fermentacijos proceso. Ulongas turi tiek žaliajai, tiek juodajai arbatai būdingų savybių. Ši arbata mažina cholesterolio kiekį kraujyje, pagreitina virškinimą, todėl labai tinka po sočių pietų.

Ulongo arbatos paruošimas: vienam puodeliui reikia vieno šaukštelio arbatžolių. Paprastai arbata plikoma ~90˚C filtruotu vandeniu; pritraukimo laikas – 3 – 4 min.

 
 

Susisiekite

UAB "Kavinuko prekyba"
Ateities g. 15, LT-08303 Vilnius
Tel. +370 52 796 741,
Faks. +370 52 796 745
El. paštas info@kavinukoprekyba.lt 

 

© 2002 - 2010 GURMANS™