Gurmans — menas kurti skonį Menas kurti skonį
GURMAN'S kitose šalyse

Arbata

Raudonoji Rooibos arbata

Raudonoji arbata auga Pietų Afrikoje, Cedarberg’o regione. Ji yra malonaus skonio, labai kvapni ir gerai malšina troškulį. Ši raudonos spalvos arbata yra sodraus, salsvoko kvapo. Dabar Rooibos arbata populiari Europoje, Japonijoje ir kitose šalyse. Rooibos arbatžoles daugelis šeimininkių dar naudoja kaip prieskonį sriuboms, troškiniams, marinatams, padažams bei konditerijos gaminiams.

Pagrindiniai auginimo regionai: Pietų Afrika.

Arbatos gamyba: tai smulkių, panašių į adatėles, augalo Aspalathus Linearis lapelių arbata.

Savybės ir poveikis: rooibos arbatoje nėra kofeino, tačiau gausu kalcio, fluoro ir mangano. Labiausiai ši arbata vertinama dėl to, kad joje ypač gausu geležies. Jei organizmui stinga geležies, kamuoja nemiga, alergija, gerkite raudonąją arbatą.

Rooibos arbatos paruošimas: apie šaukštelį raudonosios arbatos lapelių užplikykite verdančiu filtruotu vandeniu ir palaikykite 7-10 min., kol pritrauks.

 
 

Susisiekite

UAB "Kavinuko prekyba"
Ateities g. 15, LT-08303 Vilnius
Tel. +370 52 796 741,
Faks. +370 52 796 745
El. paštas info@kavinukoprekyba.lt 

 

© 2002 - 2010 GURMANS™