Gurmans — menas kurti skonį Menas kurti skonį
GURMAN'S kitose šalyse

Arbata

Pu Erh arbata

Pu Erh arbata kilusi iš Junanio provincijos, jau nuo senų senovės garsėja savo gydomosiomis savybėmis. Pagal tradiciją iš aukštų kalnų, siaurias takeliais arbata gabenama dideliuose krepšiuose į Pu‘er miestelį, kuriame arbata perdirbama, parduodama. Nuo šio miestelio ir kilęs, šios visame pasaulyje pripažintos, arbatos pavadinimas.

Pagrindiniai auginimo regionai: ši arbata gaminama tik Kinijoje.

Arbatos gamyba: arbatžolės iš pradžių fermentuojamos, po to tam tikromis bakterijomis apkrečiamos ir po to vėl fermentuojamos. Toks rauginimas suteikia Pu Erh arbatai unikalių savybių.

Savybės ir poveikis: dėl specifinės fermentacijos, o tiksliau „konservavimo“ arbata turi savitą spalvą ir ypatingas savybes. Ši arbata greitina medžiagų apykaitą, mažina nutukimą, cholesterolio kiekį kraujyje. Tyrimai rodo, kad reguliariai, 3-4 kartus per dieną, geriant Pu Erh arbatą ir valgant įprastą maistą, netenkama dalies antsvorio.

Pu Erh arbatos paruošimas: vienam puodeliui reikia vieno šaukštelio arbatžolių. Paprastai arbata plikoma verdančiu filtruotu vandeniu; pritraukimo laikas – 5 – 7 min. ar ilgiau.
 
 

Susisiekite

UAB "Kavinuko prekyba"
Ateities g. 15, LT-08303 Vilnius
Tel. +370 52 796 741,
Faks. +370 52 796 745
El. paštas info@kavinukoprekyba.lt 

 

© 2002 - 2010 GURMANS™