Gurmans — menas kurti skonį Menas kurti skonį
GURMAN'S kitose šalyse

Arbata

Medaus krūmo arbata

Pirmą kartą literatūroje medaus krūmas minimas 1705 m.

Pagrindiniai auginimo regionai: geltonai žydintys krūmai auga vakarinėje ir rytinėje Keiptauno provincijose, nuo Darlingo iki Elizabetos uosto ir Cederbergo kalnų, Afrikoje.

Arbatos gamyba: gėrimui naudojami lapeliai, koteliai ir žiedai. Nupjautas augalas susmulkinamas, fermentuojamas ir džiovinamas.

Savybės ir poveikis: medaus krūmo arbata pasižymi teigiamą poveikį žmogaus sveikatai turinčiomis savybėmis – joje labai mažai taninų ir visiškai nėra kofeino, todėl tinka ir vaikams. Be to, patartina gerti žmonėms, turintiems virškinimo ar širdies sutrikimų. Taip pat šioje arbatoje yra ir priešuždegiminį poveikį turinčių ir nuo virusų saugančių flavonoidų, kurie skatina šlapimo išsiskyrimą, medžiagų, reguliuojančių mėnesinių ciklą, mažinančių cholesterolio kiekį kraujyje.

Medaus krūmo arbatos paruošimas: arbatos puodeliui paruošti reikės ~2 gramų (arbatinis šaukštelis) medaus krūmo arbatžolių, kurias reikia užpilti verdančiu vandeliu ir palaikyti 7 – 10 min. Jei norite išraiškingesnio skonio, arbatžoles galite pavirti ~20 min.

 
 

Susisiekite

UAB "Kavinuko prekyba"
Ateities g. 15, LT-08303 Vilnius
Tel. +370 52 796 741,
Faks. +370 52 796 745
El. paštas info@kavinukoprekyba.lt 

 

© 2002 - 2010 GURMANS™