Gurmans — menas kurti skonį Menas kurti skonį
GURMAN'S kitose šalyse

Arbata

Lapačio arbata

Lapačio - tai amžinai žaliuojantis medis, kurio gimtinė yra Pietų Amerika. Šią, rausvai rudą, medžio žievę Inkai ir jų palikuonys naudodavo savo medicinoje, mat ji pasižymėjo plačiu veikimo spektru.

Savybės ir poveikis: arbatoje gausu mineralinių medžiagų: geležies, kalio, mangano, magnio – taip pat ir mikroelementų: stroncio, jodo ir kt. Lapačio arbata teigiamai veikia sergant anemija, alergija, bronchitu, gastritu, diabetu ir navikinėmis ligomis.

Šią arbatą taip pat rekomenduojama gerti po chemoterapijos kurso, ji malšina skausmą, turi raminantį poveikį, mažina cukraus kiekį kraujyje. Manoma, kad ši arbata puikiai veikia esant nemigai, nerimo, baimės būsenai, joje nėra kofeino. Lapačio arbatos paruošimas: 1 litrui arbatos reikalingi 2 šaukštai lapačio medžio žievės. Ją įberkite į verdantį filtruotą vandenį, pavirkite 5 min. Po to 15 min. palaikykite ir nukoškite.

 
 

Susisiekite

UAB "Kavinuko prekyba"
Ateities g. 15, LT-08303 Vilnius
Tel. +370 52 796 741,
Faks. +370 52 796 745
El. paštas info@kavinukoprekyba.lt 

 

© 2002 - 2010 GURMANS™