Gurmans — menas kurti skonį Menas kurti skonį
GURMAN'S kitose šalyse

Arbata

Baltoji arbata

Baltoji ji pavadinta ne todėl kad jos tokia spalva, o dėl arbatos apdorojimo savybių. Tai mažiausiai apdirbta arbata. Ji nefermentuojama, o garinama (vytinama saulėje ir džiovinama). Auginama tik Kinijoje ir Šri Lankoje.
Baltoji arbata daroma rankomis, todėl ypač vertinama žmogaus dvasinė būsena bei patirtis.

Baltajai arbatai atrenkami tik pumpurai ir prie jų esantys lapeliai, kurie yra padengti baltais pūkeliais. Arbatų žinovai ją labai vertina, nes arbatmedžio pumpurai nuskinami dar jiems neprasiskleidus. Toks surinkimo būdas arbatai suteikia ypatingai subtilų aromatą.

Savybės ir poveikis: švelni ir šviesi, nestipri arbata, turinti minimalų kiekį kofeino ir taninų. Stiprina organizmo imuninę sistemą. 
Baltoji arbata - imperatorių gėrimas, laikoma vertingiausiu bei geidžiamiausiu dalyku.

Arbatos gamyba: žaliava plonu sluoksniu paskleidžiama ant bambukinių grotelių ir vytinama apie 48 valandas, po to 40 min. džiovinama 70 °C temperatūroje.

Baltosios arbatos paruošimas: visiems neblogai žinoma, kaip ruošiama žalioji arbata, juodoji ar raudonoji arbata. Baltoji arbata daugeliui vis dar naujiena. Jos užpilas yra šiaudų spalvos, skaidrus. Vienam puodeliui reikia dviejų šaukštelių arbatžolių. Paprastai balta arbata plikoma 60-85˚C filtruotu vandeniu, pritraukimo laikas - 10 min.

 
 

Susisiekite

UAB "Kavinuko prekyba"
Ateities g. 15, LT-08303 Vilnius
Tel. +370 52 796 741,
Faks. +370 52 796 745
El. paštas info@kavinukoprekyba.lt 

 

© 2002 - 2010 GURMANS™